Il Poggione

Il Poggiones historie daterer sig helt tilbage til Brunello di Montalcino begyndelse. Huset var blandt den visionære gruppe af producenter, som i starten af 1900-tallet var de første til at flaske vin med titlen ’Brunello di Montalcino’. Siden har området etableret sig som et af Italiens allerbedste, og Il Poggione har siden begyndelsen spillet en afgørende rolle i områdets udvikling.

Stilmæssigt holder de fast i de traditionelle værdier og udvælger med sikker hånd, hvilke moderne metoder som de kan inkorporere for at forstærke udtrykket i deres vine. For når man som Il Poggione lavet vin i over 100 år, så har man set trends komme og gå, og holder derfor selvsikkert fast i at producere sin vin i et tidløst og velsmagende udtryk.

pr. side
Vis som Grid Liste

15 varer

Faldende orden
  1. Rosso di Montalcino
    • RP 90
    • JS 92

    Brunellos lillebror fremstår med flot ren frugt. Dufter sniger sig op ad glasset med friske røde kirsebær og et lidt krydret element i baggrunden. Smagen er fint balanceret med høj frugtintensitet og stor fokus på noterne fra røde kirsebær. Tanninen er til stede, men flot balanceret af frugtfedme og syre. En fremragende ledsager til pastaretter, samt kalvekød.

    kr. 165,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

15 varer

Faldende orden
Il Poggione

En fårehyrdes fortælling om Montalcino

Havde det ikke været for en veltalende fårehyrde, så havde Il Poggiones grundlægger, Lavinio Franceschi, aldrig nogensinde fundet vej til Montalcinos legendariske skråninger.

Lavinio Francesci var i slutningen af det 18. århundrede en landejer som opererede i Firenze. Det var her at han en dag mødte en fårehyrde som med varme i stemmen og stjerner i øjnene, fortalte om det bjergtagende område, som han om sommerens rejste igennem, når han skulle flytte sine får.

Fortællingen var så medrivende, at Lavinio Franceschi ikke i tvivl – han måtte se det med sine egne øjne. Han begav sig ud på den over 100 kilometer lange rejse, som i en tid uden biler og tog var både hård og farlig. Men Lavinio var stålsat, han måtte opleve dette Nirvana fra fårehyrdens historier.

Da han efter en lang og udmattende rejse endelig nåede frem, stod historierne slet ikke mål med virkeligheden, og han forelskede sig øjeblikkeligt i det frodige og kuperede landskab. Han opkøbte land i området, og resten, det er historie.

Franceschi-famillien regerer stadigvæk i Brunello di Montalcino:

Il Poggione ledes i dag af Lavinio Franceschis efterkommer, Leopoldo og Livia Franceschis. Sammen arbejder de på at bevare og opretholde den arv og det omdømme, som familien Franceschi har skabt igennem flere hundrede års vinproduktion. En mission som lykkes, fordi Leopoldo og Livia lader de mange års uvurderlige erfaringer påvirke beslutningerne.

Med sikker hånd inkorporerer huset nye og moderne teknikker, som forstærker, i stedet for at forstyrre, det traditionsbundne og tidløse udtryk, deres vine forbindes med.

I kælderen er der også lange, familiære traditioner på spil. Her produceres vinene af Fabrizio og Alessandro Bindocci som er henholdsvis den 4. og 5. generation af Bindocci-vinmagere. De kender skråningerne som deres egen baglomme, og ved præcis hvordan de får mest muligt ud af høsten, uanset hvad årgangen giver dem at arbejde med.

Vingården ligger i Sant' Angelo in Colle - i den bedste del af Brunello distriktet, hvor det særligt er vinmarken ’Vigna Paganelli’ som tager opmærksomheden. Den er nemlig den absolut bedste mark i Il Poggiones portefølje, og den eneste, som anvendes når husets top-vin ’Brunello di Montalcino Riserva  Vigna Paganelli’

Store fade, fransk egetræ og håndplukkede druer.

Il Poggione værner om det terroir, som deres druer kommer fra. Det var de mageløse skråninger som i sin tid fik Lavinio Franceschi til at forelske sig i Montalcino – og derfor skal naturen og terroiret stråle klart igennem i vinene.

Derfor anvender de store, franske egetræsfade når de lagrer deres Brunello-vine. De store fade nedtoner smagsindflydelsen fra egetræet, så deres elskede og omhyggeligt håndplukkede Sangiovese-druer, toner klart og uforstyrret igennem i vinen.

Struktur i vinen er altafgørende for Il Poggione, og derfor anvendes en teknik kaldet ”automatisk pumpover”. Her pumpes vin fra bunden af gæringstanken op til toppen, og sprøjtes ud over den hat som danner sig af drueskaller. Det er med til at udtrække ekstra farve og tannin. Tanninen giver vinen struktur, og er med til at sikre den imod tidens tand.

Det betyder at Brunello-elskere roligt kan drikke vinene de næste mange år, for de er lavet til kun at blive bedre og bedre.

125 hektar af højtbeliggende vinmarker.

En af hemmelighederne bag Il Poggiones høje kvalitet, er beliggenheden af deres vinmarker. De ligger spredt ud på højder imellem 200 – 400 meter, hvilket giver dem fordele, når vinen efter en lang vækstsæson, skal høstes og gæres. For i varme årgange, der kan de fokusere på de højtliggende og kølige årgange, mens de i kolde årgange kan bruge mere frugt fra de lavere liggende og varmere marker. På den måde har de mulighed for at justere ind, så de bedst muligt opnår det udtryk i deres vine, som de mener er det der bedst udtrykker markernes potentiale.

Markerne er hovedsageligt beplantet med Sangiovese, som er druesorten der bruges til at producere Brunello di Montalcino. Men enkelte steder har de også Merlot, som anvendes til deres Rosso Toscana, samt parceller med Chardonnay, Vermentino og Pinot Grigio, som Il Poggione bruger til at producere fantastisk hvidvin på.

Udover vinstokke har Il Poggione også 70 hektar med oliventræer, hvorfra de laver en helt enestående olivenolie. Og bare rolig, den har vi naturligvis også til salg i vores webshop.