Piemonte

Piemonte er navnet på en af verdens fornemste og mest prestigefyldte vinregioner, der især har opnået sin helt særlige status blandt vinelskere pga. de mange fremragende rødvine lavet på den for området så typiske og nærmest enestående Nebbiolo-drue.


Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 75

Faldende orden
  1. Barbaresco Riserva Santo Stefano MG

    Intens og elegant Barbaresco, der allerede i sin ungdom åbner op for druesortens klassiske noter. Flot granatrød i glasset med en forførende duft af røde rosenblade, tørrede kirsebær og lakrids, komplementeret af violer, pibetobak og hvid trøffel. I munden opleves vinen raffineret og levende, dog med det klassiske ranke tanninbid og en vibrerende frugtsyre. Mørke kirsebær, rosenhave, læder og lakrids, suppleres af underskov og søde krydderier. En oplagt ledsager til elegante serveringer med rødt kød, gerne garneret af svampe eller friskrevet trøffel. Barbaresco fremstilles i den norditalienske vinregion Piemonte, i kommunerne Barbaresco, Neive, Treiso og San Rocco Seno d'Elvio. Vinene er altid lavet på 100% Nebbiolo, ligesom det gør sig gældende for Barolo. Sammenlignet med førnævnte fremtræder Barbaresco vinene ofte mere elegante og ikke helt ligeså tanninholdige. Fratelli Antonio & Raimondo producerer vin med stor respekt for naturen, og undlader derfor at sprøjte med kemikalier i vinmarkerne. Druerne høstes ved håndkraft og sorteres igen ved ankomst til vineriet. Vinen lagrer i minimum 2 år inden den frigives på markedet.

    kr. 1.649,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Barbera d'Alba DOC La Cresta

    Stor og frisk frugtkarakter med kompleksitet og fylde. Duften åbner op med dybe noter af sorte kirsebær og intense blommer, med en anelse lakrids. Smagen er frisk med herlig saftig frugtsyre der giver god balance til den komplekse frugt i vinen. Barbera druen viser her hele spekteret med dyb frugt og charmerende friskhed.

    La Cresta er fremstillet 100 % på Barbera druer fra området omkring Alba by. Druerne høstes fra ældre vinmarker som Rocche dei Manzoni ejer på skråninger med god eksponering mod solen. Vinen gæres sammen med drueskallerne i en periode på op til 15 dage, for at udtrække optimal farve og ekstraktion fra disse. Efter gæringen lagrer vinen i husets dybe kældre i 12 måneder på 225 liters egetræsfade inden aftapning.

    kr. 289,00
    Tilføj til ønske liste
  3. Barbera d'Alba Superiore Vigna Cuculo

    En heftig og intens Barbera fra Barolo distriktets baghave. Dyb farve i glasset med ren rød kant. Duften er ekspressiv med noter af blommer, tobak og brombær. Smagen er fyldig, domineret af en bred frugtpalet med hovedsageligt sorte bær, hertil noter af roser og viol. Frugtsyren ligger højt i munden med modne tanniner til at balancere. Vinen er optimal til lam og kraftfulde kødretter.


    5/6 stjerner | Rudolph Nel

    “5 stars. The Cavallotto Barbera d'Alba Superiore Vigna Cuculo is another remarkable wine from this great vintage. Fully ripe and opulent, but with singing acidity and low tannins. It shapes as one of the best Barberas to emerge from this superb vineyard, with many years of life ahead in the cellar. This has a medium-full palate weight, but is perfectly balanced by the fine acidity. A gorgeous wine to savour with classic Piedmont dishes. The wine has been aged in large Slavonian casks in the family's ancient cellars for 18 months. This is very traditional and aged  for the same length of time as the Barolo. From grapes harvested on a west-facing vineyard on Bricco Boschis. There are very few Barberas made in this style and the pedigree and excellence on display here is undeniable."

    kr. 339,00
    Tilføj til ønske liste
  4. Barbera d'Alba Superiore Vigna Cuculo

    En heftig og intens Barbera fra Barolo distriktets baghave. Dyb farve i glasset med ren rød kant. Duften er ekspressiv med noter af blommer, tobak og brombær. Smagen er fyldig, domineret af en bred frugtpalet med hovedsageligt sorte bær, hertil noter af roser og viol. Frugtsyren ligger højt i munden med modne tanniner til at balancere. Vinen er optimal til lam og kraftfulde kødretter.

    kr. 310,00
    Tilføj til ønske liste
  5. Barbera D'Asti Sup. Mongovone
    En vin, der viser barbera druens fulde potentiale. Duften sniger sig op ad glasset med stor intensitet, uden at vælte dig omkuld. Her er både moden rød frugt som hindbær og jordbær, samt sorte frugter som blomme og brombær. Flot fylde i smagen med oceaner af frugt, der styres flot af strukturen i vinen. Charmerende og intens på samme måde. Denne vin kan følge et stort stykke kød, direkte fra grillens flammer., , -----, , En helt unik vinmark i Isola d'Asti kommunen. Perrone familien fandt og købte denne mark i 2000, hvor vinstokkene er plantet helt tilbage i 1932. Hemmeligheden i denne mark er beliggenheden på grænsen mellem Langhe og Monferrato. Samtidig er jorden sammensat af limsten og masser af næring. Alt sammen elementer, der skaber kompleksiteten i denne vin. Druerne til denne vin høstes i hånden, med små kurve, i oktober måned, hvor de har optimal modenhed. Efter endt gæring lagres vinen i 12 måneder på franske egetræsfade inden aftapning på 1 liter flasker. En stor vin, kræver en stor flaske, som Elio Perrone siger.
    kr. 369,00
    Tilføj til ønske liste
  6. Barolo Bricco Boschis
    Klassisk Barolo fra Cavallotto i Castiglione Falletto. Elegant i glasset med teglfarvet kant, hvilket skyldes den lange fadlagring og druens karakter. Åben duft med florale noter af roser og en voksende intensitet med friske, røde kirsebær. Smagen er intens med en kompleks palet af røde bær og sekundære læder aromaer. En fremragende ledsager til vildtretter og moden ost., , -----, , Bricco Boschis er en parcel i Castiglione Falletto på 5,04 hektar beplantet med Nebbiolo. Cavallotto fremstiller her en klassisk Barolo, hvor druerne ligger og trækker i op til 20 dage på skindet inden gæring for at få optimalt udtræk af smagsnuancer. Efterfølgende lagres vinen i 3 år og 6 måneder på store slovenske egetræsfade inden aftapning.
    kr. 819,00
    Tilføj til ønske liste
  7. Barolo Bricco Boschis
    • Rydberg 94
    Klassisk Barolo fra Cavallotto i Castiglione Falletto. Elegant i glasset med teglfarvet kant, hvilket skyldes den lange fadlagring og druens karakter. Åben duft med florale noter af roser og en voksende intensitet med friske, røde kirsebær. Smagen er intens med en kompleks palet af røde bær og sekundære læder aromaer. En fremragende ledsager til vildtretter og moden ost., , -----, , Bricco Boschis er en parcel i Castiglione Falletto på 5,04 hektar beplantet med Nebbiolo. Cavallotto fremstiller her en klassisk Barolo, hvor druerne ligger og trækker i op til 20 dage på skindet inden gæring for at få optimalt udtræk af smagsnuancer. Efterfølgende lagres vinen i 3 år og 6 måneder på store slovenske egetræsfade inden aftapning.
    kr. 725,00
    Tilføj til ønske liste
  8. Barolo Bricco Boschis MG

    Klassisk Barolo fra Cavallotto i Castiglione Falletto. Elegant i glasset med teglfarvet kant, hvilket skyldes den lange fadlagring og druens karakter. Åben duft med florale noter af roser og en voksende intensitet med friske, røde kirsebær. Smagen er intens med en kompleks palet af røde bær og sekundære læder aromaer. En fremragende ledsager til vildtretter og moden ost.

    Bricco Boschis er en parcel i Castiglione Falletto på 5,04 hektar beplantet med Nebbiolo. Cavallotto fremstiller her en klassisk Barolo, hvor druerne ligger og trækker i op til 20 dage på skindet inden gæring for at få optimalt udtræk af smagsnuancer. Efterfølgende lagres vinen i 3 år og 6 måneder på store slovenske egetræsfade inden aftapning.

    kr. 1.749,00
    Tilføj til ønske liste
Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 75

Faldende orden

Navnet Piemonte betyder egentlig ”for foden af bjergene”, hvilket henviser til områdets placering helt oppe i Italiens nordvestlige hjørne tæt ved Alperne og grænsen til Schweitz og Frankrig.

Som så mange andre regioner i Italien har Piemonte en vintradition, der kan føres omkring 2500 år tilbage.

Den mere moderne udgave, som vi kender i dag, begynder dog først for at tage form i 1800-tallet.

Piemonte kaldes ofte ”Italiens Bourgogne”, og historisk set har den franske regions geografiske nærhed bl.a. betydet, at de lokale vinmagere traditionelt har foretrukket at producere vine udelukkende lavet på en enkelt drue, hvilket dog er begyndt at ændre sig i de senere år.

Når navnet Piemonte i dag er i stand til at få julelysene frem i øjnene på de fleste vinelskere, skyldes det især de fremragende rødvine lavet på den så typiske Nebbiolo-drue, som i enestående grad har været med til at etablere områdets særlige ry.

Det gælder ikke mindst den såkaldte ”kongevin” – Barolo – men også den næsten lige så skattede Barbaresco, som begge produceres i det særlige Langhe-område i underregionen Cumeo.

Som et fremragende supplement til Nebbiolo dyrkes der også store mængder af Barbera på de steder, hvor det er muligt omkring byerne Alba og Asti. Denne drue har altid været arbejdshesten, der har leveret dagligvinen i Piemonte. Men det ændrede sig op gennem 1980'erne og 1990'erne, hvor vinene fik en flottere karakter som følge af bedre pasning i marken og større fokus i kælderen.

Derudover spiller også den lidt overset Dolcetto-drue en væsentlig rolle, og selv om Piemonte altid har været klart mest kendt for sine rødvine, produceres der faktisk også andet glimrende vin i området.

Det gælder ikke mindst de to hhv. hvide og mousserende Moscato Bianco og Moscato d’Asti.

Kort sagt, det er ikke tilfældigt, at Piemonte regnes som et af verdens allerbedste vinområder.

Derfor er vi hos Otto Suenson også utrolig stolte og glade for at have mulighed for at kunne tilbyde så mange fremragende og forskellige vine netop herfra.