Barolo

Barolo er navnet på et særligt område omkring 11 kilometer sydvest for byen Alba i vinregion Piemonte, hvor man producerer den eksklusive og lokale ”kongevin” af samme navn.


Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 27

Faldende orden
  1. Barbera d'Alba Superiore Vigna Cuculo

    En heftig og intens Barbera fra Barolo distriktets baghave. Dyb farve i glasset med ren rød kant. Duften er ekspressiv med noter af blommer, tobak og brombær. Smagen er fyldig, domineret af en bred frugtpalet med hovedsageligt sorte bær, hertil noter af roser og viol. Frugtsyren ligger højt i munden med modne tanniner til at balancere. Vinen er optimal til lam og kraftfulde kødretter.

    kr. 310,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Barolo Bricco Boschis
    Klassisk Barolo fra Cavallotto i Castiglione Falletto. Elegant i glasset med teglfarvet kant, hvilket skyldes den lange fadlagring og druens karakter. Åben duft med florale noter af roser og en voksende intensitet med friske, røde kirsebær. Smagen er intens med en kompleks palet af røde bær og sekundære læder aromaer. En fremragende ledsager til vildtretter og moden ost., , -----, , Bricco Boschis er en parcel i Castiglione Falletto på 5,04 hektar beplantet med Nebbiolo. Cavallotto fremstiller her en klassisk Barolo, hvor druerne ligger og trækker i op til 20 dage på skindet inden gæring for at få optimalt udtræk af smagsnuancer. Efterfølgende lagres vinen i 3 år og 6 måneder på store slovenske egetræsfade inden aftapning.
    kr. 819,00
    Tilføj til ønske liste
  3. Barolo Bricco Boschis
    • Rydberg 94
    Klassisk Barolo fra Cavallotto i Castiglione Falletto. Elegant i glasset med teglfarvet kant, hvilket skyldes den lange fadlagring og druens karakter. Åben duft med florale noter af roser og en voksende intensitet med friske, røde kirsebær. Smagen er intens med en kompleks palet af røde bær og sekundære læder aromaer. En fremragende ledsager til vildtretter og moden ost., , -----, , Bricco Boschis er en parcel i Castiglione Falletto på 5,04 hektar beplantet med Nebbiolo. Cavallotto fremstiller her en klassisk Barolo, hvor druerne ligger og trækker i op til 20 dage på skindet inden gæring for at få optimalt udtræk af smagsnuancer. Efterfølgende lagres vinen i 3 år og 6 måneder på store slovenske egetræsfade inden aftapning.
    kr. 725,00
    Tilføj til ønske liste
  4. Barolo Bricco Boschis MG

    Klassisk Barolo fra Cavallotto i Castiglione Falletto. Elegant i glasset med teglfarvet kant, hvilket skyldes den lange fadlagring og druens karakter. Åben duft med florale noter af roser og en voksende intensitet med friske, røde kirsebær. Smagen er intens med en kompleks palet af røde bær og sekundære læder aromaer. En fremragende ledsager til vildtretter og moden ost.

    Bricco Boschis er en parcel i Castiglione Falletto på 5,04 hektar beplantet med Nebbiolo. Cavallotto fremstiller her en klassisk Barolo, hvor druerne ligger og trækker i op til 20 dage på skindet inden gæring for at få optimalt udtræk af smagsnuancer. Efterfølgende lagres vinen i 3 år og 6 måneder på store slovenske egetræsfade inden aftapning.

    kr. 1.749,00
    Tilføj til ønske liste
  5. Barolo Bricco Boschis MG

    Klassisk Barolo fra Cavallotto i Castiglione Falletto. Elegant i glasset med teglfarvet kant, hvilket skyldes den lange fadlagring og druens karakter. Åben duft med florale noter af roser og en voksende intensitet med friske, røde kirsebær. Smagen er intens med en kompleks palet af røde bær og sekundære læder aromaer. En fremragende ledsager til vildtretter og moden ost.

    Bricco Boschis er en parcel i Castiglione Falletto på 5,04 hektar beplantet med Nebbiolo. Cavallotto fremstiller her en klassisk Barolo, hvor druerne ligger og trækker i op til 20 dage på skindet inden gæring for at få optimalt udtræk af smagsnuancer. Efterfølgende lagres vinen i 3 år og 6 måneder på store slovenske egetræsfade inden aftapning.

    kr. 1.569,00
    Tilføj til ønske liste
  6. Barolo Bricco Boschis MG
    • RP 94

    Klassisk Barolo fra Cavallotto i Castiglione Falletto. Elegant i glasset med teglfarvet kant, hvilket skyldes den lange fadlagring og druens karakter. Åben duft med florale noter af roser og en voksende intensitet med friske, røde kirsebær. Smagen er intens med en kompleks palet af røde bær og sekundære læder aromaer. En fremragende ledsager til vildtretter og moden ost.

    kr. 1.399,00
    Tilføj til ønske liste
  7. Barolo DOCG

    En yderst elegant Barolo fra en semi-modernistisk producent. Åben og indbydende bouquet med noter af røde kirsebær, læder og tobak. Smagen er super tæt og kompleks med noter af mange forskellige bær fra skoven, samt sekundære noter fra fadlagringen. Strukturen i vinen er kraftfuld med høj tannin og frugtsyre, hvilket gør at vinen skal dekanteres hvis den skal drikkes inden den er 20 år gammel., , -----, 100 % nebbiolo som er høstet fra flere forskellige marker i Monforte d'Alba. Druerne dyrkes i dag økologisk for at få mest finesse og elegance frem i den endelige vin. Vinmarkerne er tilplantet med 4000 vinstokke per hektar og der høstes 45-50 hl. Per hektar. Efter en kold udtrækning af saft og kraft fra skallerne er vinen lagret i 3 år på en kombination af flere størrelser egetræsfade.

    kr. 479,00
    Tilføj til ønske liste
Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 27

Faldende orden

”Vinenes konge” og ”kongernes vin”.

Sådan lyder to ofte citerede kælenavne for Barolo.

Det skyldes ikke bare, at vinens historie er tæt forbundet med Italiens gamle kongeslægt Savoia, som havde en særlig forkærlighed for Barolo, men også at navnet i dag nyder en helt særlig status blandt vinelskere på niveau med Bordeaux, Bourgogne og Champagne.

Det såkaldte Barolo-område dækker et areal på omkring 1200 hektar fordelt 11 kommuner, hvoraf de fem, La Morra, Barolo, Castiglione Falletto, Monforte d’Alba og Serralunga d’Alba, står for godt 90 pct. af produktionen.

Her giver kombinationen af kontinentalt klima og en varieret jordbund bestående af især kalkholdig mergel, sand og sandsten ideelle betingelser for Piemontes særlige signaturdrue, Nebbiolo, som er den eneste tilladte drue i vinen.

I det hele taget er DOCC-klassifikationen omgivet af ekstremt høje kvalitetskrav, hvilket betyder, at alle vine skal lagres i mindst 36 måneder, heraf de 18 skal på eg.

Derudover siger en tommelfingerregel, at man bør gemme vinen minimum to år – og gerne længere – fra frigivelsestidspunktet for at realisere dens fulde potentiale.

Når man så åbner flasken, vil man til gengæld kunne glæde sig over en af verdens indiskutabelt bedste og mest berømte rødvine, som vil fortrylle de fleste vinelskere med sin kraftfulde karakter, høje syre og stærke tanniner samt komplekse smagsnoter af typisk mørke kirsebær, blomme, lakrids, tobak, tjære og roser.

Kort sagt, Barolo fortjener i allerhøjeste grad sit særlige tilnavn.

Derfor er vi hos Otto Suenson glad for at kunne tilbyde en række fremragende eksempler på denne helt unikke og sagnomspundne italienske klassiker fra fremtrædende og roste producenter som f.eks. Agricola Brandini, Rocche Dei Manzoni og Cavallotto.